وضعيت: آفلاين 21 تير ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 2910 امتياز: 4432 تشکر کرده: 28 تشکر شده 9 بار در 7 پست
محل سكونت: تهران
ارسال شده در: شنبه، 31 مرداد ماه ، 1388 20:34:21 موضوع مطلب: گالیله:? :?
گالیله در ۱۵ فوریه ۱۵۶۴ در شهر پیزای ایتالیابه دنیا آمد. پدر گالیله، وینچنزو (Vincenzo ) از موسیقیدانان به نام بود.ابتدا قرار بود او در کلیسا برای کشیش شدن مشغول شود اما پدرش وی را به تحصیل در رشته پزشکی به دانشگاه پیزا فرستاد. گالیله طب را نیاموخت امابه جای آن به مطالعه ریاضیات پرداخت و به آن علاقه مند شد،به گونهای که در سال ۱۵۸وانست به عنوان مدرس ریاضیات در همان دانشگاه به کار مشغول شود. سه سال بعد به دانشگاه پادوا رفت وبه تدریس هندسه، مکانیک و نجوم پرداخت. وی تا سال ۱۶۱۰ آموزش و پژوهش را در این دانشگاه ادامه داد که بیشترین دستاوردهای علمیوتحقیقاتی وی مربوط به همین دورهاست.
بیشترین مشهوریت گالیله در دانشگاه به دلیل مخالفت او با نظرات اساتیدش بود.
برای مثال:
در مورد نظر ارسطو که میگفت اجسام سنگینتر سریعتر سقوط میکنند،او میگفت: این درست نمی باشد،چون دانه های مختلف تگرگ دراندازه های مختلف با هم به زمین میخورند.
ولی در آن زمان هیچکس پذیرای سخنان او نبودو بسیاری از متفکران و دانشمندان نامدار حاضرنبودند خلاف آنچه که اغلب ناشی از باورهای مذهبی کتاب مقدس و کلیسا بود، چیزی رابپذیرند.
گالیله برای اثبات سخنانش بسیار تلاش مینمود،حتی یک روز هنگامی که اساتیدمشهور علوم از کنار برج پیزا عبور می کردند، او ازبالای برج دو وزنه مختلف را به زمین انداخت که وزنه ها با هم به زمین رسیدند.اما آن اساتید چشم خود را بر روی حقیقت بستند وگفتند:
این امر ناشی از خطای چشم بوده،زیراتصور اینکه نظریه ارسطو در مورد سقوط اجسام درست نباشد برای آنان ممکن نبود.
حتی زمانیکه او تلسکوپ معروف خود را ساخت از چند دانشمند خواست تا با چشمان خودقمر های مشتری را ببینن،اما آنان حاضر نگشتند به دوربین او نگاه کنند،تنها به این خاطرکه ارسطو از وجود این اقمار چیزی نگفته بود!
درسال 1608 در هلند دوربین اختراع شد. و گالیله توانست تلسکوپی بسازد که اجسام را بیست بار نزدیک میکرد .کشف گالیله با واکنش های مختلفی روبرو بود و برخی از دانشمندان آن را خطای اپتیکی تلسکوپی میدانستند.
درسال 1613 گالیله لکه های خورشید را باتلسکوپ خود نشان داده بود و بر خلاف ارسطو میگفت:
پدیده های آسمانی مشابه پدیده های زمینیهستند. و این یعنی مخالفت با آنچه فلاسفه
و آنچه کتاب مقدس میگفت:
"ثابت نبودن زمین و حرکت آن به دور خورشید،
مغایر آیات کتاب مقدس و نظریات ارسطو بود"
بنابراین گالیله درسال 1633 در دادگاه تفتیش عقاید رم محاکمه شد.
وی مجبور به امضای توبه نامه ای با این مضمون گردید:
در هفتادمین سال زندگی در مقابل شما به زانو درآمدهام و در حالی که کتاب مقدس راپیش چشم دارم و با دستهای خود لمس میکنم توبه میکنم و ادعای خالی از حقیقت وحرکت زمین را انکار میکنم و آنرا منفور ومطرود مینمایم."
او علیرغم اعتقاد درونی اش، مجبور شد اعتراف کند که:
نظریه ارسطو درست و زمین مرکز جهان است.
_________________ هراس من مردن در سرزمینی است که ساندیس هایش شیرین تر از آزادی باشد